Vonalzó és mérőszalag a telefonon - hogyan lehet bekapcsolni?

Talán már mindannyian átéltük azt, hogy pont akkor nem volt nálunk sem vonalzó, sem mérőszalag, amikor arra épp igazán nagy szükségünk lett volna. Azonban egy tárgy méreteinek vagy egy szoba székességének lemérésére ma már akár az okostelefonunkat is használhatjuk. Szeretnéd tudni, hogy hogyan lehet a telefont pár egyszerű lépéssel praktikus vonalzóvá vagy mérőszalagmá változtatni? Akkor olvass tovább!

Vonalzó a telefonon

1. Vonalzó és mérőszalag a telefonon - hogyan lehet bekapcsolni?

A telefonod rendelkezhet vonalzó funkcióval, ha egyszerűen letöltesz egy ingyenes, ilyen célú appot, olyat, mint például a Vonalzó alkalmazás.

Ezek az alkalmazások elindításukat követően egyszerűen egy méretarányos vonalzót jelenítenek meg a telefonod kijelzőjén. A telefonodra telepített vonalzó tökéletesen megfelel annak a célnak, hogy azzal bárhol és bármikor lemérhesd egy-egy kisebb tárgy méreteit.

Mérj a telefonoddal: mérőszalag alkalmazás telefonra

A piacon vannak olyan appok és programok, amelyek lehetővé teszik a telefon képernyőjénél nagyobb objektumok megmérését is.

Ezek az alkalmazások azonban csak olyan okostelefonokon működnek, amelyek támogatják a kibővített valóságot. Ilyen, a gyakorlatban kiváló mérőeszközként működő programok például a következők: "CamToPlan", "Mérőeszközök - AR vonalzó" és "AR vonalzó alkalmazás".

Ezek a programok többnyire az okostelefonod kameráját és az AR-t használják fel működésükhöz. A mérési vonalak rajzolása közvetlenül a telefon kijelzőjén történik, és az AR mérési alkalmazás a telefon kamerája által rögzített mérési adatokat egy tervben rögzíti.

Mérőeszközök a telefonon

2. Vonalzó és mérőszalag a telefonon - hogyan lehet bekapcsolni?

Azt azonban minden telefonos program hogy a fenti alkalmazások fejlesztői nem garantálják a mérések 100%-os pontosságát.

Ezeket a programokat ezért kiegészítő eszközökként, a kapott méréseket pedig hozzávetőleges értékekként érdemes kezelned. Amennyiben azonban milliméterre pontos eredményeket szeretnél kapni, akkor jobb, ha a hagyományos eszközök használatát részesíted előnyben.

Telefon tokok Nézd meg őket

Ádám Takács
Ádám Takács

Az új technológiák szerelmese, akit több éve lenyűgöz az okostelefonok világa. Emellett, lelkes tesztelője a tech kiegészítőknek GSM tartozékoknak, amelyekről szerkesztőként értékeléseket készít. A szabadidejében szeret utazni és videójátékozni. Az Etuo blog olyan témakörökben nyújt gyors segítséget, amik a hétköznapi mobilhasználat során problémát jelenthetnek.

Please select one of each of the ratings above.