Védőfólia eltávolítása a telefonról

A legtöbb okostelefon tulajdonos számára fontos, hogy készüléke minél hosszabb ideig kifogástalan technikai állapotban legyen, az eszköz újszerű kinézetének megtartása mellett. Erre az egyik legjobb módszer védőfóliával ellátni a készüléket, viszont időnként figyelnünk kell arra, hogy a védőfólia milyen állapotban van és szükség esetén ajánlott lecserélni azt. Ebben a cikkben bemutatjuk hogyan kell eltávolítani az elhasznált fóliát készülékünkről és újat felhelyezni.

A védőfólia eltávolítása a kijelzőről

Ha már időszerű a védőfólia kicserélése a készüléken, akkor azt viszonylag egyszerűen el tudjuk távolítani a készülék kijelzőjéről. Ehhez finoman nyúljunk be a fólia alá az egyik sarkon és húzzuk le azt a kijelzőről.

A polikarbonát védőfóliák tulajdonságukból és összetételükből adódóan könnyen és bármilyen segédeszköz alkalmazása nélkül eltávolíthatók a készülékünkről. Figyeljünk oda arra, hogy ne próbáljuk erőszakosan és nem arra a célra használt segédeszközzel leszedni a fóliát és akkor biztosan nem okozunk kárt a kijelzőben.

A manapság forgalmazott védőfóliák nem akadályozzák a telefon használatát és ebből adódóan ugyanolyan könnyen tudunk navigálni az érintőképernyőn, mint fólia nélkül. Annak ellenére, hogy érezhető a fólia jelenléte, ez jellemzően nem befolyásolja a képernyőn elvégzett műveleteket; ugyanakkor, magas védelmet biztosít a kijelzőnek az esetleges károkkal szemben.

Melyek a legtartósabb védőfóliák?

2. Védőfólia eltávolítása a telefonról

Ha igazán tartós és strapabíró fóliával szeretnénk ellátni a készüléket, akkor érdemes olyan kiegészítőt választani, ami ún. „Self-Heal” (magyarul: magától gyógyuló) bevonattal rendelkezik. Ezek a fóliák automatikusan regenerálódnak apróbb karcolások esetén, amelynek köszönhetően a fólia lecserélése is később lesz esedékes.

A felhelyezés során ügyeljünk arra, hogy a fólia tökéletesen illeszkedjen a készülék kijelzőjéhez, és az semmiképpen ne nyúljon túl az eszköz szélein. A megfelelő védőfólia kiválasztása során nem mindegy, hogy milyen gyártó termékeit választjuk, hiszen az is nagymértékben befolyásolhatja a fólia teljesítményét és élettartamát. A polikarbonát, regenerálódó funkcióval ellátott termékek közül mi a 3MK lengyel gyártó Inviscid-Sil elnevezésű kiegészítőket javasoljuk, amelyek a magas minőség mellett tartós és biztos védelmet nyújtanak a felületi sérülésekkel szemben.

Kijelzővédő fólia Nézd meg őket

Ádám Takács
Ádám Takács

Az új technológiák szerelmese, akit több éve lenyűgöz az okostelefonok világa. Emellett, lelkes tesztelője a tech kiegészítőknek GSM tartozékoknak, amelyekről szerkesztőként értékeléseket készít. A szabadidejében szeret utazni és videójátékozni. Az Etuo blog olyan témakörökben nyújt gyors segítséget, amik a hétköznapi mobilhasználat során problémát jelenthetnek.

Please select one of each of the ratings above.