Mit tegyél a telefonoddal, ha visszhangzik a hívás?

Előfordul, hogy miközben telefonon beszélünk, néhány pillanat késéssel folyamatosan visszahalljuk a saját hangunkat. Nem csak bosszantó hiba, hanem ténylegesen zavarja is a beszélgetést. A mostani cikkünkben azt mutatjuk be, mik lehetnek a visszhang okai, és bemutatjuk a probléma megoldásának módjait.

Alapvetően négy oka lehet a visszhangnak beszélgetés közben

1. Mit tegyél a telefonoddal, ha visszhangzik a hívás?

1. A zajszűrés hibásan működik. Az okostelefonokat úgy tervezték meg, hogy beszélgetés közben szoftveresen kiszűrje a zavaró hangokat, környezeti zajokat, és egyben a saját beszédhangunkat is, ami a másik készülék felől érkezik, ha például kihangosítóval beszél az illető (hiszen olyankor a saját hangunk visszaérkezik, mivel a másik készülék mikrofonja érzékeli a mi beszédünket is). Sajnos a zajszűrés nem mindig tökéletes, ezért érdemes kikapcsolni próbaként.

2. Az alkatrészek hibái, például beázás miatt. Ha folyamatosan előfordul a visszhang, és korábban történt valami baleset a készülékkel (leesett, beázott, stb.), érdemes megnézetni szervizben.

3. Szoftverhiba. Érdemes kipróbálni, hogy minden esetben tapasztalsz-e visszhangot, vagy csak egy bizonyos szoftvernél. Azaz teszteld le a chat app-okon keresztüli hívással is.

4. Rosszul kiválasztott telefon tartozékok. Az olcsó, vagy nem kompatibilis tartozékok, pl. fejhallgatók is okozhatnak interferenciát, vagy rossz a zajszűrésük, és emiatt halljuk a saját hangunkat.

Hogyan lehet megszüntetni a telefon visszhangját?

2. Mit tegyél a telefonoddal, ha visszhangzik a hívás?

1. A kihangosító be- és kikapcsolása: ha telefonhívás közben visszhangot hallasz, kattints duplán a kihangosító ikonjára. Remélhetőleg ez megszünteti a zavaró hibát.

2. Ellenőrizd a fejhallgatót: ha hívás közben fejhallgatót vagy autós kihangosítót használsz, húzd ki a tartozékot, és ellenőrizd, hogy továbbra is hallható-e a visszhang. Ha nem, ez azt jelenti, hogy a kiegészítőt kell kicserélni.

3. Kapcsold ki és indítsd újra a telefont: az okostelefon újraindítása sok szoftverhiba esetén segít. Ellenőrizd, hogy a telefon újraindítása megoldja-e a problémát.

4. Vedd le a tokot a telefonról. A probléma oka néha a rosszul illeszkedő védőtok. Ha ez megoldja a problémát, akkor ideje új tokot venni! Telefontok vásárlásakor mindig ügyelj arra, hogy tökéletesen illeszkedjen a telefonodra!

5. Kérd meg a beszélgetőtársad, hogy csökkentse a telefonja hangerejét, különösen, ha a kihangosító be van kapcsolva a beszélgetés során.

6. Frissítsd az operációs rendszert és az összes alkalmazást.

Ha ezek közül egyik se oldja meg a problémát, lehet, hogy ideje új telefont vásárolnod.

Telefonos fülhallgatók Nézd meg őket

Ádám Takács
Ádám Takács

Az új technológiák szerelmese, akit több éve lenyűgöz az okostelefonok világa. Emellett, lelkes tesztelője a tech kiegészítőknek GSM tartozékoknak, amelyekről szerkesztőként értékeléseket készít. A szabadidejében szeret utazni és videójátékozni. Az Etuo blog olyan témakörökben nyújt gyors segítséget, amik a hétköznapi mobilhasználat során problémát jelenthetnek.

Please select one of each of the ratings above.