Mi a teendő, ha a telefon nem kapcsol be?

Időnként bármelyik telefonmárka esetében előfordul, hogy nem kapcsol be a készülék. Mondhatni, a hiba sok okostelefon-használó számára általános és ismert probléma. A telefonok nélkülözhetetlen eszközökké váltak számunkra, amelyeket szinte a nap minden szakában használunk, gyakran hónapokig anélkül, hogy kikapcsolnánk. Az egyik legrosszabb elképzelhető helyzet az, amikor a telefonunk nem reagál a parancsokra, és nem kapcsol be. Most megmutatjuk, mi lehet ennek az oka és mit kell tenni ebben a helyzetben.

A leggyakoribb hiba az akkumulátort érinti

Az akkumulátorok esetében elég egy rossz érintkezés vagy tönkrement cella, hogy ne adjanak áramot, vagy ténylegesen bedögöljenek. Ezért elsőként ezt érdemes ellenőrizni.

Előfordulhat, hogy az akkumulátor érintkezői vagy cellái korrodálódnak, tönkremennek és ennek következtében a telefon nem kapcsol be. Ebben a helyzetben nagyon hasznos lehet eltávolítani az akkumulátort, és megtisztítani az érintkezőket. A fenti módszer természetesen csak a cserélhető akkumulátorral rendelkező okostelefonokra vonatkozik – a többi esetében irány a szerviz, ahol szakemberek ellenőrzik a készülékeket.

A töltőcsatlakozó és a tartozékok ellenőrzése

Mi a teendő, ha a telefon nem kapcsol be? telefon fejhallgatóval

Egy másik általános hiba, amely miatt a telefon nem kapcsol be, a töltőcsatlakozó megsérülése. A csatlakozó meghibásodását általában a kábel nem megfelelő kihúzása, vagy a csatlakozó beerőltetése okozza. Ha úgy érzed, hogy túl laza a töltőkábel mozgatásakor, akkor valószínűleg ez lesz a probléma oka.

Mielőtt azonban szervizbe vinnéd a telefonod, ellenőrizd le egy másik kábellel is! Ahhoz, hogy megtudd, nincs-e telefonodon port-meghibásodás, érdemes csatlakoztatni a töltőt egy másik kábellel. Ugyanezen célból csatlakoztathatod egy számítógéphez is a készüléked.

Ha akkor sem történik semmi, irány a szerviz, ugyanis a hibás csatlakozó javításához szét kell szedni a készüléket és alkatrészt kell benne cserélni.

Sérült szoftver javítása

Mi a teendő, ha a telefon nem kapcsol be?

Minél összetettebb szoftverek futnak az egyre „okosabb” készülékeken, annál nagyobb az esélye a szoftverhibának. Az is oka lehet tehát, hogy a telefonod nem kapcsol be, hogy maga a rendszer hibásodott meg rajta.

Számos okostelefongyártó biztosít ingyenes programokat a készülékek szoftverének önjavításához. Példa erre a Sony, a Huawei vagy az Apple – az általuk kínált programy lehetővé teszi a telefonok gyári visszaállítását. Felhívjuk azonban figyelmét, hogy az ilyen művelet véglegesen törli az adatokat telefonról!

Ha beázik a készülék, az végzetes lehet

Ha az okostelefon vízzel vagy más folyadékkal érintkezett, amely megrongálta a telefont, és az eszköz ezért nem kapcsol be, az összes alkatrészt alaposan ki kell szárítani.

Mindenekelőtt a lehető leghamarabb el kell távolítania az akkumulátort az okostelefonból, majd a memóriakártyát és a SIM kártyát, és hagyni, hogy alaposan megszáradjanak. Ha azonban a készülékből az akkumulátor nem távolítható el, vagy túlságosan korrodálódik, akkor sajnos csak a szerviz segíthet.

Telefon tokok Nézd meg őketetuo team
etuo team
Rating: 4.50 / 5.0 (10)
Az Ön értékelése
Please select one of each of the ratings above.