Mi a teendő, ha a telefon kijelzője folyamatosan világít?

Az okostelefonok képernyője alapértelmezés szerint világít akkor, amikor valamilyen értesítés érkezik. Ha azonban készüléken a kijelző különösebb ok nélkül bekapcsol, akkor az az operációs rendszerrel vagy a hardverrel kapcsolatos problémát is jelezhet. Bizonyos alkalmazások szintén okozhatják a képernyő indokolatlan bekapcsolódását. Az alábbiakban megpróbálunk iránymutatással szolgálni arra vonatkozólag, hogy hogyan lehet kezelni az ilyen jellegű hibákat.

Operációs rendszer eredetű probléma

1. Mi a teendő, ha a telefon kijelzője folyamatosan világít?

A telefon operációs rendszere a készülék számos funkciójának vezérléséért felel, ideértve az értesítő fény, valamint a képernyő bekapcsolását is. Az operációs rendszer egyes meghibásodásai illetőleg a felhasználó által generált problémák a korábban végrehajtott alapbeállítás-változtatásokból eredeztethetőek és általában a képernyő indokolatlan világításához vezethetnek.

Ebben az esetben csak a telefon gyári beállításainak visszaállítása segíthet. Gyári beállítások visszaállítása okostelefonokon? Erről is írtunk nem olyan rég a blogunkban.

Probléma az alkalmazásokkal

2. Mi a teendő, ha a telefon kijelzője folyamatosan világít?

Néhány alkalmazás, ideértve a közösségi hálózatokat illetőleg a különböző időjárás-előrejelző alkalmazásokat is, időről időre értesítéseket küld az okostelefonra adatfrissítés céljából. Az új adatok érkezéséről az alkalmazás beállításai szerint a telefon képernyője világítással jelezhet. A probléma megoldásához lépjen be a telefon beállítások-, valamint az alkalmazások fülre, és tiltsa le az egyes programok automatikus értesítéseit.

Telefonon kívüli probléma

3. Mi a teendő, ha a telefon kijelzője folyamatosan világít?

Egyes okostelefonokon a képernyő háttér-világítási problémái merülhetnek fel abban az esetben is, ha a berendezésben, annak csatlakozóinál felhalmozódnak bizonyos szennyeződések.

Például a por is ilyen szennyeződés, amely a töltőnyíláson gyakorta felgyülemlik, azáltal esetlegesen zavarva az energiaellátási folyamatot, így az értesítő lámpa látszólag indokolatlanul bekapcsolhat. Ez a képernyő háttérvilágításának többszöri, spontán bekapcsolódásához vezethet.

A probléma orvoslásához gondosan tisztítsa meg okostelefonjának összes csatlakozó portját sűrített levegővel vagy egy fogkefével.

Időnként a spontán bekapcsolódó háttérvilágítás problémáját egy vagy több mechanikai hiba is eredményezheti. Azonban mielőtt még úgy döntene, hogy saját maga próbálná meg megkeresni és kijavítani a hibát, előbb kérjen segítséget közvetlenül készüléke szakszervizétől.

Telefon tokok Nézd meg őket

Ádám Takács
Ádám Takács

Az új technológiák szerelmese, akit több éve lenyűgöz az okostelefonok világa. Emellett, lelkes tesztelője a tech kiegészítőknek GSM tartozékoknak, amelyekről szerkesztőként értékeléseket készít. A szabadidejében szeret utazni és videójátékozni. Az Etuo blog olyan témakörökben nyújt gyors segítséget, amik a hétköznapi mobilhasználat során problémát jelenthetnek.

Rating: 4.70 / 5.0 (13)
Az Ön értékelése
Please select one of each of the ratings above.