"Ki hív" hangértesítés – hogyan tudod engedélyezni?

Ha fáradt, vagy netán túl elfoglalt vagy, érthető, hogy egyes hívások megválaszolása problémás, fogadása pedig nem kívánt lehet a számodra. Szerencsére van egy módja annak, hogy a telefonod hangosan kijelezze számodra a hívó fél nevét, amikor csörög a telefonod. Ezzel a lehetőséggel nem kell megszakítanod az aktuális tevékenységedet, például a munkát, a vezetést, az olvasást vagy épp a tanulást, csak azért, hogy fogadj egy nem életbevágóan fontos hívást.

Mit kell tenned, hogy a telefonod „beszéljen” és a telefon kézbevétele nélkül is megtudd, hogy ki az, aki hív? (Android, iOS)

1. "Ki hív" hangértesítés – hogyan tudod engedélyezni?

Ha azt akarod, hogy Androidos telefonod a készüléked beállításai alapján felolvassa azoknak a nevét, akik hívnak, egyszerűen töltsd le azon alkalmazások egyikét a Google Playről, amelyik felolvassa a hívó fél nevét.

Ezek a programok a telefonba épített TTS beszédszintézis rendszer alapján működnek, és leolvassák a telefonról a számokat vagy a névjegyekben tárolt nevet. Az alkalmazások nem csak értesítik a hívókat, de lehetővé teszik az SMS küldők nevének felolvasását, sőt (kérésre) a teljes üzenetek tartalmát is felolvashatják.

Az Apple telefonokba a gyártó választási lehetőségként beépítette a "ki hív" funkciót is. Csak nyisd meg a Beállítás menüt, majd lépj be a "Telefon" beállításaihoz és ott aktiváld a szolgáltatást: "Hívások bejelentése" (ráadásul itt választhatsz is, hogy az iPhone készüléked mindig, vagy csak fejhallgató vagy kihangosító használata esetén jelentse be a hívásokat).

Hangértesítések: "ki hív"?

2. "Ki hív" hangértesítés – hogyan tudod engedélyezni?

A bejövő hívások hangértesítő programjai tökéletes megoldást jelentenek azon elfoglalt emberek számára, akik nem engedhetik meg maguknak, hogy bármikor hívást fogadjanak, vagy olyan hívásokra pazarolják a drága idejüket, amelyek adott körülmények között éppen nem lényegesek.

Ezek az alkalmazások azonban csak azok számára hasznosak ténylegesen, akik megpróbálják elkerülni a beszélgetést például a telemarketingesekkel, a hideghívást végző banki alkalmazottakkal vagy telekommunikációs hálózatokkal.

A hangértesítés természetesen a vakok, és gyengénlátók számára is nagy segítség a mindennapi életük során.

Telefon tokok Nézd meg őket

Ádám Takács
Ádám Takács

Az új technológiák szerelmese, akit több éve lenyűgöz az okostelefonok világa. Emellett, lelkes tesztelője a tech kiegészítőknek GSM tartozékoknak, amelyekről szerkesztőként értékeléseket készít. A szabadidejében szeret utazni és videójátékozni. Az Etuo blog olyan témakörökben nyújt gyors segítséget, amik a hétköznapi mobilhasználat során problémát jelenthetnek.

Please select one of each of the ratings above.