36-1-800-1910 Hé-Pé 8:00-16:00
 
 
KEDVENCEK
 
kosár
+
+
+
Oktatóanyagok

Hogyan vigyük át a WhatsApp üzeneteket másik telefonra?

Készülékcsere vagy egyéb esetekben gyakran aggodalmat okozhat az adatok és alkalmazások átvitele egy másik telefonra. Különösen fontos lehet ez a személyes beszélgetéseknél is, így a mai cikkben bemutatjuk, hogy miképp tudjuk eddigi WhatsApp üzeneteinket megjeleníteni egy új készüléken.

A WhatsApp telepítése új készüléken

A WhatsApp egy világszerte elterjedt és kedvelt alkalmazás, amit elsősorban ingyenes, internet-alapú üzenetküldésre lehet használni. A legtöbb üzenetküldő alkalmazásnál (például Facebook Messenger) ha bejelentkezünk a fiókunkkal, akkor automatikusan megjelennek az eddigi üzenetváltások, azonban ez a WhatsApp esetében nem ilyen egyszerű.

Mielőtt azonban az új mobilon be szeretnénk állítani az üzeneteket, végezzük el az alábbi folyamatot. Első lépésként mindig készítsünk biztonsági mentést az üzenetekről a jelenlegi telefonon. A WhatsApp fiókba belépve menjünk a Beállítások menübe és válasszuk ki a Csevegések menüpontot. Ezen belül válasszuk ki a Csevegés biztonsági mentése és Biztonsági mentés most opciót (az elnevezések gyártótól és operációs rendszertől függően eltérhetnek).

WhatsApp üzenetek átvitele Google fiók segítségével

1. Hogyan vigyük át a WhatsApp üzeneteket másik telefonra?

A fent leírtak alapján mindenképpen végezzük el a csevegések biztonsági mentését. Nyissuk meg a Beállítások/ Csevegések/ Csevegés biztonsági mentése ablakot. Androidos okostelefonoknál a legkézenfekvőbb megoldás a korábbi üzenetváltások mentése a Google Drive alkalmazásba. A Drive segítségével az adataink ezentúl minden eszközről elérhetőek lesznek a „felhőben” tárolva és nincs szükség fizikai tárolóra (külső merevlemez, SD kártya).

A Csevegés biztonsági mentési képernyőn továbbá beállíthatjuk, hogy az adatainkról napi szinten biztonsági mentés készüljön, tovább csökkentve annak a veszélyét, hogy váratlanul elvesznek a legfrissebb beszélgetések. Illetve itt megadható az is, hogy mobilinternet, vagy csak WiFi kapcsolatot használjon az alkalmazás erre a célra, amivel jobban ügyelhetünk a mobilinternet használatra.

WhatsApp üzenetek átvitele iCloud segítségével

Az iPhone felhasználók ugyanúgy el tudják végezni a biztonsági mentéseket a Google Drive használata helyett az iCloud (egyéni felhő-alapú tárhely) szolgáltatás által. Így amennyiben esetleg elveszítenénk a telefont, az adatokat bárikor vissza tudjuk hívni egy új Apple készüléken.

Miután sikeres volt a biztonsági mentés, telepítsük a WhatsApp alkalmazást az új készüléken. Jelentkezzünk be ugyanazzal a telefonszámmal, amivel eddig is használtuk a szolgáltatást és erősítsük meg a bejelentkezést az SMS üzenetben kapott kóddal. A bejelentkezést követően az alkalmazás automatikusan frissíti a csevegéseket a Google Drive vagy iCloud biztonsági mentések által.

WhatsApp üzenetek visszaállítása micro SD kártyával

2. Hogyan vigyük át a WhatsApp üzeneteket másik telefonra?

Ha Android rendszerű készüléken valamiért nem szeretnénk a Google Drive adatai közé elmenteni a beszélgetéseket, akkor a fenti folyamatot szintén el tudjuk végezi memóriakártya segítségével is. A micro SD kártya használata azonban nem minden Androidos telefon esetén elérhető. Készítsük el a szükséges adatok biztonsági mentését az SD kártyára majd helyezzük be ezt az új készülékbe.

A fentiek szerint, telepítsük és nyissuk meg a WhatsApp alkalmazást a másik telefonon és lépjünk be a fiókba a telefonszám és SMS kód kombinációval. Ezt követően az alkalmazás frissíti a csevegéseket a memóriakártya adatok alapján.

Telefon tokok Nézd meg őketOcena: 4.6 / 5.0 (12)
Twoja ocena