Hogyan tudod a fotóidat átmásolni iPhone készülékedről a számítógépedre?

Számos előnye van annak, ha fényképeidet iPhone készülékről átmented a számítógépedre. Először is ez lehetővé teszi a fényképeid hosszú távú megőrzését még a telefonod meghibásodása esetén is, valamint azzal, ha fényképeidet átemeled a telefonodról a számítógépedre, lehetőséged nyílik azok nagy méretben történő megtekintésére és szerkesztésére, nagyobb felbontásban. Az alábbi bejegyzésünkben bemutatjuk, hogy hogyan, milyen módokon tudod a legkönnyebben felmásolni és átmenteni fotóidat Apple telefonodról Mac vagy PC számítógépedre.

Fotóid átvitele iPhone készülékedről Mac vagy PC számítógépedre, USB-kábelen keresztül

1. Hogyan tudod a fotóidat átmásolni iPhone készülékedről a számítógépedre?

A fényképek számítógépre továbbítása egyaránt történhet vezetékes és vezeték nélküli kapcsolaton keresztül. Az első esetben USB kábelre lesz szükséged, ami ugyanaz a kábel, amelyet az iPhone eszközöd töltésére használsz.

1. Fotóid letöltése iPhone-ról Mac-re kábel segítségével

Kövesd az alábbi utasításokat:

1. az USB kábellel csatlakoztasd iPhone készülékedet a Mac számítógépedhez,

2. ha szükséges, írd be a kódot a telefonod feloldásához, majd ha megjelenik a "Megbízható ez a számítógép"? rendszer-üzenet, a továbblépéshez válaszd ki az „igen, megbízható” tartalommal bíró visszajelzési lehetőséget.

3. Abban az esetben, ha a Photos alkalmazás nem indul el automatikusan a Mac számítógépeden, indítsd el külön, kézileg.

4. Ellenőrizd, hogy a "Fotók" alkalmazásban megjelent-e az iPhone készülékeden található összes fotó és felvétel (amennyiben esetleg nem teljes a lista, kattints az alkalmazásablak tetején található "Importálás" gombra).

5. Válaszd ki az átvinni vagy átmásolni kívánt fényképeidet, majd kattints a "Kiválasztottak importálása" gombra. Ha az összes új fényképedet át szeretnéd másolni, akkor az "Összes új fotó importálása" elemet válaszd ki.

6. Válaszd le az iPhone készülékedet a számítógépről.

2. Fotók letöltése iPhone-ról PC-re, kábel segítségével.

Kövesd az alábbi utasításokat:

1. Csatlakoztasd az iPhone készülékedet a számítógépedhez az USB-kábellel.

2. Add meg a kódot, ha kéri, majd amikor megjelenik a kijelzőn a "Bízik ebben a számítógépben?"kérdés, jelöld azt "Megbízható"-ként a továbblépéshez.

3. Nyisd meg a Sajátgép menüt, és keresd ki az Apple iPhone készülékedet a listából.

4. Lépj be a DCIM mappájába, és jelöld ki a képeket vagy az összes fényképet, amit másolni szeretnél és helyezd azokat át a számítógépedre (vagy annak asztalára esetleg egy már korábban létrehozott fotómappába).

5. Válaszd le az iPhone készülékedet a számítógépről.

Fotók küldése iPhone-ról számítógépre iCloud (felhő) szolgáltatáson keresztül

2. Hogyan tudod a fotóidat átmásolni iPhone készülékedről a számítógépedre?

A fényképek iPhone-ról USB-kábelen keresztüli átviteli módja mellett a fotó számítógépedre való átmásolásához akár felhőalapú fotószinkronizálási szolgáltatást is igénybe vehetsz.

Azonban, ha eddig nem használtad az iCloud szolgáltatást, akkor először konfigurálnod kell azt az iPhone készülékeden. Ehhez nyisd meg a Telefon-beállításokat, majd az iCloud bekapcsolásához bökj a [name] után az „iCloud” és „Fotók” menüelemekre

1. Fotók iPhone-ról Mac-re felhőn keresztüli átmásolásához kövesd az alábbi útmutatónkat:

1. Kapcsold be a wifi-t az iPhone készülékeden.

2. Nyisd meg a Mac gépeden a „Rendszerbeállítások”>> iCloud menüt.

3. Kattints a Fotók melletti „Beállítások” gombra, és válaszd ki az iCloud Fotók lehetőséget.

4. Futtasd az iCloud Photo Library funkciót, és a fotógaléria tartalma automatikusan szinkronizálódni fog mindkét eszközön.*

2. Fotók iPhone-ról számítógépre a felhőn keresztül történő letöltéséhez kövesd az alábbi lépéseket:

1. Kapcsold be a Wifi-t az iPhone eszközödön.

2. Töltsd le az iCloud for Windows programot a PC-re, majd nyisd meg a programot.

3. Kattints a Beállítások gombra a Fotók mellett,

4. és futtasd az iCloud Photo Library alkalmazást, ekkor a fotógaléria automatikusan szinkronizálására kerül mindkét eszközön.*

3. Hogyan tudod a fotóidat átmásolni iPhone készülékedről a számítógépedre?

* Ne feledd, hogy a szinkronizálás a fényképek törlését is magában foglalja. Egy fénykép törlésének kiválasztása majd törlése az egyik eszközről az adott fotó másik galériából történő automatikus eltávolítását is jelenti egyben.

A fényképek véletlen törlésének elkerülése érdekében ezért előbb mentsd el a szinkronizálni kívánt fényképeket a számítógép merevlemezére.

Ehhez nyisd meg a Mac gépeden a Fotók alkalmazást, válaszd ki a Fájl>> Exportálás>> Fotók exportálása lehetőséget és azt a mappát, ahová át szeretnéd helyezni a fényképeket. Ha van számítógéped, másold át a fényképeket az iCloud alkalmazásból, és illeszd be őket a kívánt mappába.

Reméljük, hogy könnyen követhető utasításaink segítettek fotóid iPhone készülékről számítógépedre történő zökkenőmentes, gyors átmásolásában.

Telefon tokok Nézd meg őket

Ádám Takács
Ádám Takács

Az új technológiák szerelmese, akit több éve lenyűgöz az okostelefonok világa. Emellett, lelkes tesztelője a tech kiegészítőknek GSM tartozékoknak, amelyekről szerkesztőként értékeléseket készít. A szabadidejében szeret utazni és videójátékozni. Az Etuo blog olyan témakörökben nyújt gyors segítséget, amik a hétköznapi mobilhasználat során problémát jelenthetnek.

Rating: 4.60 / 5.0 (12)
Az Ön értékelése
Please select one of each of the ratings above.