Hogyan továbbíthatsz névjegyeket telefonról Google-fiókba?

Google-fiók felhőtárába biztonságosan mentheted el a számodra fontos telefonszámokat, valamint a fiókodból gyorsan importálhatod is azokat egy új, vagy másik eszközökre. Hogyan menthetsz el névjegyeket a Google-fiókodba? Megmutatjuk!

Automatikus adatszinkronizálás beállítása a Google fiókban

Az Androidos op. rendszerű okostelefonok lehetővé teszik a névjegyek Google-fiókkal történő automatikus szinkronizálását. A funkció engedélyezéséhez be kell lépned a készüléked Telefonbeállítások menüjébe, majd a „Fiókokban ki kell választanod a Google fület. Itt aktiválhatod a névjegyek automatikus szinkronizálását. Ha engedélyezed ezt az opciót, akkor a telefonod az összes számot azonnal elküldi a Google fiókodhoz tartozó, adattár felhőbe.

Telefonod adatainak szinkronizálása a Google fiókoddal

Ha például a névjegyeidet, telefonszámaidat szeretnéd feltölteni a Google-fiókodból az új telefonodra, csak jelentkezz be a fiókodba. A fiókodba korábban lementett telefonszámok ezzel automatikusan megjelennek a telefonod Névjegyek menüjében.

A névjegyek kézi átvitele a Google-fiókodba

1. Hogyan továbbíthatsz névjegyeket telefonról Google-fiókba?

Előfordulhat, hogy az automatikus szinkronizálás során az Android figyelmen kívül hagy néhány telefonszámot. Ez általában a SIM-kártya memóriájából származó régebbi névjegyekkel vagy a telefon memóriájába helyileg lementett névjegyekkel fordul elő. Annak biztosítása érdekében, hogy az összes fontos telefonszámod megmaradjon amennyiben okostelefonodat újra cseréled, érdemes leellenőrizni, majd manuálisan átküldeni a nem szinkronizált névjegyeket a Google fiókodba.

Ehhez a művelethez nyisd meg készülékeden a Névjegyeket, majd válaszd a kijelző jobb alsó részén található opciók menüt. Ott keresd ki a Névjegyek importálása / exportálása fület, majd lépj a névjegyek megosztására. Amikor megjelenik a névjegyzék, csak ki kell választanod az "összes" valamint a "megosztás" pontot. Ekkor az Android megkérdezi, hogyan szeretnéd megosztani a számokat, egyszerűen csak válaszd ki a Gmail lehetőséget.

Amikor megjelenik az üzenet létrehozása képernyő (csatolt VCF fájllal,) az üzenetet elég elküldened a Google-fiókod e-mail címére. Ezután, ha megnyitod a számítógépeden az e-mailt és a kurzort az üzenethez csatolt VCF fájlra viszed, a „Hozzáadás névjegyekhez” lehetőséget kiválasztva mentetted is az automatikusan nem szinkronizált névjegyeidet.

A telefonszámaid Google-fiókodba való megküldése valószínűleg a legkényelmesebb és legbiztonságosabb módja az összes névjegyed hosszú távú, biztonságos megőrzésének.

Az automatikus szinkronizálásnak köszönhetően biztos lehetsz abban, hogy az okostelefonod meghibásodása vagy elvesztése esetén sem veszíted el az eszközödön eltárolt fontos adataidat.

Érdemes manuálisan elmenteni a névjegyeket a Google-fiókodba, amikor azt tervezed, hogy lecseréled a telefonkészülékedet és akkor is, ha csak szervizeltetni szeretnéd. Ezzel ugyanis 100% -ig biztos lehetsz abban, hogy minden olyan adat és névjegy megtalálható lesz a felhőben, amely számodra fontos.

Telefon tokok Nézd meg őket

Ádám Takács
Ádám Takács

Az új technológiák szerelmese, akit több éve lenyűgöz az okostelefonok világa. Emellett, lelkes tesztelője a tech kiegészítőknek GSM tartozékoknak, amelyekről szerkesztőként értékeléseket készít. A szabadidejében szeret utazni és videójátékozni. Az Etuo blog olyan témakörökben nyújt gyors segítséget, amik a hétköznapi mobilhasználat során problémát jelenthetnek.

Please select one of each of the ratings above.