36-1-800-1910 Hé-Pé 8:00-16:00
 
 
KEDVENCEK
 
kosár
+
+
+
Oktatóanyagok

Hogyan távolítsuk el a vírust a telefonunkról?

Ha Android telefonunkat vírus fertőzte meg, könnyen megszabadulhatunk a problémától. Adunk néhány tanácsot a rosszindulatú programok eltávolítására az Android készülékekről.

Hogyan fertőződött meg az okostelefon?

alkalmazások

Az vírusok leggyakrabban a harmadik féltől származó alkalmazások telepítése során fertőzik meg a rendszert. Ennek elkerülése érdekében azt javasoljuk, hogy az alkalmazásokat az Android telefonok esetében kizárólag a Google Play szolgáltatáson keresztül telepítsük. Sajnos azonban a Google Play Store sem száz százalékig mentes a rosszindulatú szoftverektől. Előfordult már, hogy a Google Play alkalmazásai között is megjelentek vírusok. A Google azonban ellenőrzi a Play által kínált applikációkat, és megpróbálja észlelni a kód potenciálisan káros részleteit.

Hogyan tudjuk törölni a rosszindulatú programokat?

Hogyan távolítsuk el a vírust a telefonunkról - android

A gyári beállítások visszaállításával általában megszabadulhatunk a vírustól, mely megfertőzte a készülékünket. Azonban mielőtt erre a lépésre szánnánk magunkat, érdemes biztonsági másolatot készíteni az okostelefonban található fájlokról.

Természetesen olyan módszer is létezik, mely nem követeli meg, hogy töröljük az adatokat a telefonról. Ha a gyári beállítások visszaállítása nélkül szeretnénk megszabadulni a vírustól, kapcsoljuk a telefont biztonsági üzemmódba. Ebben az üzemmódban nem működnek a harmadik féltől származó alkalmazások, így a rosszindulatú programok is leállnak. A biztonsági üzemmód aktiválásához nyomjuk meg és tartsuk lenyomva a bekapcsológombot.

Következő lépésként lépjünk be a „Beállítások” menübe és válasszuk ki az „Alkalmazások” menüpontot és a „Letöltött” fület. Ha nem vagyunk biztosak benne, melyik alkalmazás okozza a problémát, ellenőrizzük le, van-e esetleg ismeretlen, idegen tétel az alkalmazásnevek között. Ha sikerült azonosítani a vírust tartalmazó alkalmazást, kattintsunk rá és válasszuk ki az „Eltávolítás” opciót. Ezzel a legtöbb esetben meg tudjuk oldani a problémát.

Amennyiben az „Eltávolítás” opció inaktív, további lépéseket kell tennünk, ugyanis ez azt jelenti, hogy a vírus rendszergazdai jogosultsággal rendelkezik. A probléma megoldásához vissza kell térnünk a „Beállítások” menübe és ki kell választani a „Biztonság” menüpont alatt az „Eszköz-rendszergazdák” opciót. Ha az opcióra való kattintás után megtaláljuk a gyanús alkalmazást, az azt jelenti, hogy a vírus valóban adminisztrátori jogokkal rendelkezik.

Az alkalmazásra kattintva törölhetjük az alkalmazást a listáról, miután megerősítjük a választást. Az alkalmazás most már eltávolítható a fent leírt módon. Már csak annyi maradt hátra, hogy újraindítsuk az eszközt.

Hogyan távolítsuk el a vírust a telefonunkról - antywirus

Természetesen olyan antivírus programot is telepíthetünk, amely észleli és eltávolítja a vírussal fertőzött alkalmazásokat. A Google Play Áruházban számos antivírus program található, mint például az Avast vagy a 360 Mobile Security. Az antivírus programok hátránya azonban, hogy gyakran tévesen jelölik veszélyesnek a biztonságos alkalmazásokat és nem ismerik fel a valódi fenyegetéseket.

Hogyan gondoskodjunk az okostelefon biztonságáról?

Hogyan távolítsuk el a vírust a telefonunkról

Az okostelefonok számos veszélynek vannak kitéve. A készülék biztonsága érdekében csak ismert forrásokból származó alkalmazásokat telepítsünk. Ha olyan szoftvert szeretnénk telepíteni, mely nem a Google Play-ből származik, mindig ellenőrizzük, milyen jogosultságokat kér az alkalmazás.

Az okostelefon biztonsága természetesen nem csak az adatok védelméből áll. A készülék számos mechanikai sérülésnek is ki van téve nap mint nap – éppen ezért tanácsos a telefont egy minőséges védőtokkal ellátni.

Telefon tokok Nézd meg őket

Ocena: 4.5 / 5.0 (12)
Twoja ocena