CHRISTMAS SALE akár -50% kedvezmények | Többet látni »

Hogyan növeljük a telefonhívás hangerőjét?

Túl halkan hallatszódik a telefonbeszélgetés és nem halljuk kellően a másik felet? Vagy esetleg annyira hangos a beszélgetés, hogy kihallatszódik a környezetünkben is? Mivel a telefonbeszélgetések hangereje és minősége sok esetben a másik fél készülékén és környezetén is ugyanúgy múlik, ajánlott minden esetben beállítani a híváshoz megfelelő hangerőt. Ebben a cikkben bemutatjuk hogyan tudjuk ezt megtenni a legnépszerűbb márkájú telefonok esetében.

Hogyan növeljük a beszélgetés hangerőjét Huawei típusú készülékeken?

1. Hogyan növeljük a telefonhívás hangerőjét? Huawei

Huawei okostelefonok esetében hívás közben a készülék oldalán található hangerőgombok segítségével tudjuk beállítani a kívánt hangszintet. Amennyiben szeretnénk azt az összes további hívásunkra is alkalmazni, akkor azt az alábbi lépésekben tudjuk megtenni:

1. Nyissuk meg a Beállításokat.

2. Válasszuk ki ki a “Hang és rezgés” menüpontot (az egyes menüpontok elnevezései a használt operációs rendszertől függően változhatnak).

3. Menjünk a További beállítások opcióra a hangbeállítások és értesítések szekciók alatt.

4. Az opciót kiválasztva megjelenik két további “csúszka” amelyeken beállíthatjuk a multimédia lejátszására- és a hívásokra vonatkozó hangerő beállításokat.

A fenti lépések során beállított hangerőt a további hívások közben ugyanúgy változtathatjuk a hangerő gombok által. A hívás közbeni a hangerőt a kijelző szélén található sávban láthatjuk.

Hogyan növeljük a telefonhívás hangerőjét Samsung típusú készülékeken?

2. Hogyan növeljük a telefonhívás hangerőjét? Samsung

Samsung okostelefonoknál hívás közben ugyanúgy a telefon oldalán található hangerőgombok segítségével tudjuk növelni és csökkenteni a beszélgetőpartner hangszintjét. A hangerőgomb megnyomása során láthatjuk, hogy a hangerősáv szintje hogyan alakul - a hangerőt a gomb megnyomása után az ujjunkkal csúsztatva is lehetséges igazítani.

Ha szeretnénk a hívások hangerőjét állandó szintre beállítani, akkor azt az alábbi lépésekben tudjuk elvégezni:

1. Nyissuk meg a Beállítások menüt.

2. Válasszuk ki a “Hang és rezgés” kategóriát.

3. Állítsuk be a kívánt hangszintet a “csúszka” segítségével. Ezt a beállítást természetesen a későbbi hívások során is szabadon módosíthatjuk a gombok segítségével

Emellett, Samsung készülékekkel van opció a hangerőt további beállítással is igazítani:

1. A hangerőgomb megnyomása után menjünk a három ponttal jelzett, további beállításokhoz.

2. Válasszuk ki az “Extra hangerő” opciót majd a Beállításokat

3. Próbáljuk ki, hogy kikapcsoljuk a “Zajcsökkentés” funkciót, ezáltal még hangosabban hallhatjuk a hívott felet.

Hogyan állítható a hívások hangerője Xiaomi típusú készülékeken?

3. Hogyan növeljük a telefonhívás hangerőjét? Xiaomi

Ahogyan már korábban is említettük, a legegyszerűbb módja beállítani a beszélgetések hangszintjét, a készüléken található hangerőgombokkal tudjuk megtenni. Illetve, ha szeretnénk ezt a beállítást minden további hívásra is alkalmazni, akkor a Beállítások között a hangerő menüpontban van lehetőség személyre szabni.

Egyes Xiaomi okostelefon tulajdonosok a beállítások ellenére is találkozhatnak azzal a problémával, hogy túl halkan hallják a beszélgető partnert. Megér egy próbát, hogy ellenőrizzük a telefon Régió beállításait az alábbiak szerint:

1. Nyissuk meg a Beállítások menüt.

2. Keressük meg és válasszuk ki a “Régiók” menüpontot.

3. Ellenőrizzük, hogy a megadott régió Magyarország, vagy az a hely, ahol éppen tartózkodunk.

Hogyan változtassuk meg a beszélgetések hangerőjét iPhone készüléken?

3. Hogyan növeljük a telefonhívás hangerőjét? iPhone

Az iPhone típusú készülékeknél hasonlóképpen beállítható a hívások hangszintje. Elsősorban, nyomjuk meg a hangerő gombok egyikét a hang növeléséhez és csökkentéséhez. Amennyiben a további beszélgetésekre is szeretnénk állandó szinten meghatározni, akkor kövessük a lent felsorolt lépéseket:

1. Nyissuk meg a “Beállítások” menüpontot.

2. Válasszuk ki a listából a Hangok és haptikus jelzések opciót

3. Kapcsoljuk ki az Állítás a gombokkal lehetőséget - ezáltal a csengő és jelzések hangerejére a hangerőgombok nincsenek hatással.

Takarítsuk meg a telefon hangszóróját

A fenti leírások során már egyszerűen tudjuk szabályozni a hívások hangerőjét. Amennyiben ezek a lépések nem járnak sikerrel, akkor érdemes ellenőrizni a hangszóró állapotát. Sok esetben a halk hangzást az okozhatja, hogy a hangszóró megsérült, el van tömítődve vagy esetleg be van ázva. Mindenképpen érdemes a tisztítást a megfelelő eszközökkel elvégezni, így ne használjunk éles tárgyat vagy olyan eszközt amivel beázhat a hangszóró. Erre az esetre javasoljuk egy puha szőrű kefe vagy fogkefe használatát, a por és egyéb szennyeződések eltávolítására pedig sűrített levegőfújóval fújjuk meg a hangszórót. Végső esetben pedig, forduljunk szakember vagy GSM szervízhez, hiszen lehet, hogy a készülék megsérülése az egyes alkatrészek cseréjét vonja maga után.

Telefon tokok nézd meg őket
Ádám Takács
Ádám Takács

Az új technológiák szerelmese, akit több éve lenyűgöz az okostelefonok világa. Emellett, lelkes tesztelője a tech kiegészítőknek GSM tartozékoknak, amelyekről szerkesztőként értékeléseket készít. A szabadidejében szeret utazni és videójátékozni. Az Etuo blog olyan témakörökben nyújt gyors segítséget, amik a hétköznapi mobilhasználat során problémát jelenthetnek.

Rating: 4.60 / 5.0 (12)
Az Ön értékelése
Please select one of each of the ratings above.