CHRISTMAS SALE akár -50% kedvezmények | Többet látni »

Hogyan lehet telefonszám melléket hívni okostelefonról?

Amikor egy iroda, vállalat vagy intézmény központi számát hívjuk, gyakran meg kell adnunk a melléket, ami a szervezet meghatározott osztályához vagy csapatához irányít át. Ez gyakran gondot okozhat ha sűrűn kell a megadott telefonszám mellékét hívnunk, ezért ebben a cikkben bemutatjuk hogyan lehet ezt egyszerűen és gyorsan megtenni.

Mire való a telefonszám mellék?

Hogyan lehet telefonszám melléket hívni okostelefonról?

A mellék lényegében lehetővé teszi, hogy ugyanazon telefonszám hívásával és a mellék megadásával az ugyanahhoz a szervezethez tartozó, de specifikusabb osztályok elérhetőek legyenek. Ez hatékonyságot eredményez a vállalatok számára éppúgy, mint a hívó félnek. Ezáltal, a központi számot tárcsázva tovább tudják irányítani a hívásokat olyan egységeknek vagy személyeknek akik könnyebben tudnak ügyintézni. Korábban az ügyfélszolgálat- vagy az irodai asszisztensek minden hívást a megfelelő mellékre kapcsoltak át, viszont manapság a széles körben elterjedt automatikus hívásátirányítások segítségével ez gyakorlatilag egyből és gond nélkül megoldható.

Hogyan hívható a telefonszám melléke iPhone és Android készülékeken?

Habár a kapott kellék kiválasztása egyszerűen elvégezhető, sok felhasználó esetében ez gondot okozhat. Ha nem ismerjük a pontos mellék számát vagy első alkalommal hívjuk az adott számot, akkor az alábbi lépéseket lehet elvégezni:

1. Menjünk a hívás funkcióra a készüléken.

2. Hívjuk a kapott vagy rendelkezésre álló központi telefonszámot.

3. Ha a hívott fél rendelkezik mellékekkel akkor sok esetben egy automatizált hangot hallunk, amely bemutatja, hogy melyik melléken milyen szolgáltatás vagy személyzet elérhető.

4. Vegyük el a készüléket a fültől, hogy a képernyő aktív legyen.

5. A hívási képernyőn keressük meg a billentyűzet gombot.

6. A megjelenő billentyűzeten írjuk be a kapott mellék számát és várjunk a kezelő jelentkezésére.

Hogyan hívhatok melléket közvetlenül okostelefonnal?

Amennyiben már ismerjük a mellék számát, akkor nem szükséges a fenti lépéseket követnünk és végighallgatni az automatát vagy beszélni a központi ügyintézővel. Habár sok hívószám esetében nem elérhető ez a hívási opció, de megpróbálkozhatunk az alábbi módszerrel hívni a másik felet:

1. Nyissuk meg a hívás funkciót.

2. Írjuk be a hívni kívánt telefonszámot, de még ne nyomjunk a hívás gombra.

3. Tartsuk lenyomva a csillag ("*") gombot, ameddig a beütött hívószám mellett meg nem jelenik egy vessző.

4. A vessző után írjuk be a mellék számát és nyomjunk a hívás gombra.

Hasznos tipp

Ha egy bizonyos melléket többször vagy gyakran kell felkeresni telefonon és működött a fenti módszer, akkor érdemes már a mellékkel elmenteni a telefonszámot a névjegyzékbe. Ezáltal a következő alkalommal már egyből jó helyre fog menni a hívás.

telefon tokok nezd meg oket

Ádám Takács
Ádám Takács

Az új technológiák szerelmese, akit több éve lenyűgöz az okostelefonok világa. Emellett, lelkes tesztelője a tech kiegészítőknek GSM tartozékoknak, amelyekről szerkesztőként értékeléseket készít. A szabadidejében szeret utazni és videójátékozni. Az Etuo blog olyan témakörökben nyújt gyors segítséget, amik a hétköznapi mobilhasználat során problémát jelenthetnek.

Rating: 4.00 / 5.0 (10)
Az Ön értékelése
Please select one of each of the ratings above.