Hogyan lehet aktiválni a memóriakártyát a telefonban?

A memóriakártya nagyon hasznos tartozéka az okostelefonnak. Ha a telefonunknak nincs elegendő belső memóriakapacitása, de van microSD kártyaolvasója, akkor érdemes kihasználni ezt a lehetőséget. A legújabb okostelefonok 512 vagy akár 1000 GB kapacitású kártyák olvasására is képesek. Tehát hogyan aktiválhatja a memóriakártyát a telefonban, hogy a fényképek, videók és egyéb fájlok mentésre kerüljenek?

Miért érdemes memóriakártyát használni?

1. Hogyan lehet aktiválni a memóriakártyát a telefonban?

Számos androidos okostelefon fő előnye az iPhone-okkal szemben a microSD memóriakártyák használatának lehetősége. Elegendő a memóriakártyát behelyezni a készülék házában az erre a célra kialakított nyílásba. Legtöbbjük a házból kicsúsztatható tálca formájú. Helyezze rá a memóriakártyát, majd csúsztassa vissza a házba. Ez nagy segítség azoknak az okostelefon-felhasználóknak, akik sok fényképet készítenek, videóznak vagy minden kedvenc dalukat a telefonjukon szeretnék tárolni. Ha pedig a telefon gyárilag kevés belső memóriával rendelkezik, akkor ez elengedhetetlen. Néha azonban nehézségekbe ütközhet a memóriakártya aktiválása a telefonban. Az alábbiakban elmagyarázzuk, hogyan érhető el a kártya az okostelefonon keresztül.

A memóriakártya lépésről lépésre történő aktiválása a telefonban

Az Android-okostelefonok az operációs rendszer verziója és a gyártó által használt felület tekintetében jelentősen különböznek egymástól. Ezért a fájlkezelőjük is eltérő lehet, bár minden memóriakártya-olvasóval ellátott okostelefonnak van ilyen felülete. Egyes telefonmodellek a „Fájlkezelő” helyett „Saját fájlok”, „Fájlok” vagy hasonló nevet használnak. Ha microSD memóriakártya már be van helyezve a telefonba, keresse meg a fájlkezelőt a menüben vagy a készülék beállításaiban. Ha nem talál ilyen alkalmazást, töltsön le egy ingyenes fájlkezelőt, például az ES File Explorert a Google Play Áruházból.

Amikor megnyitja a fájlkezelőt az okostelefonon, látnia kell a különböző mappák listáját, két részre osztva. Az első a "Belső tárhely", olyan mappákkal, mint a "Letöltések", "Képek", "Hang" és "Videók". A második részben találja a „Háttértár”, „Memóriakártya”, „SD-kártya” nevű mappákat vagy a memóriakártya egyedi nevét vagy számát. Ezt a második mappát kell megnyitni.

Miután kiválasztotta a tárolómappát a fájlkezelőben, látni fogja a microSD-kártya tartalmát. Valószínűleg ez is mappákra van felosztva, például "Képek", "Hang" vagy "Video", bár lehetnek olyan mappák és fájlok is, amelyeket Ön hozott létre korábban, bármilyen formátummal és névvel. Ha úgy döntött, hogy új fényképeket ment a telefon memóriakártyájára, azok valószínűleg a „DCIM” nevű mappában vannak – ez a Digital Camera Images rövidítése.

A telefonban lévő memóriakártya másik elérési útja a beállításokon keresztül érhető el. Nyissa meg az okostelefon beállításait, majd keresse meg a „Memória” kategóriát. A „Hordozható memória” szakasznak tartalmaznia kell az okostelefonban használt memóriakártyát.

Memóriakártya alkalmazása alapértelmezett memóriaként

A legtöbb új okostelefon azonnal beállítja a memóriakártyát, amint behelyezi a memóriakártya-olvasóba. Ennek köszönhetően minden tartalmát könnyedén megjeleníthetjük az okostelefonon. Ha azonban fényképeket vagy más fájlokat és alkalmazásokat szeretne menteni rá, akkor azt a Beállítások között kell testreszabnia. Ne feledje, hogy a memóriakártya belső memóriaként való konfigurálása az aktuális tartalom törlését vonhatja maga után.

Lépjen az okostelefon memóriabeállításaihoz, majd válassza ki a memóriakártya beállításait. Egyes telefonokon belső tárhelyként is formázhatja. A fényképek és videók memóriakártyára mentése közvetlenül az okostelefon kamerabeállításaiban módosítható.

Érdemes megjegyezni, hogy nem minden alkalmazás telepíthető a telefon memóriakártyájára. Egyes alkalmazásoknál ez megakadályozza a megfelelő működést, ezért csak az okostelefon belső memóriájába kell telepíteni őket. Ha memóriakártyára szeretné telepíteni az alkalmazást, akkor keresse meg az “alapértelmezett telepítési hely" vagy egy ehhez hasonló névvel ellátott lehetőséget. Egy, már telepített alkalmazás memóriakártyára átviteléhez keresse meg azt a telefonbeállítások alkalmazáslistájában, lépjen az alkalmazással kapcsolatos információkhoz, és ha az okostelefon lehetővé teszi, helyezze át az alkalmazást az SD-kártyára.

Memóriakártyák buttonRating: 4.70 / 5.0 (6)
Az Ön értékelése
Please select one of each of the ratings above.