Hogyan készíthetek biztonsági másolatot a telefonomon tárolt adatokról? – Androidos eszköz esetén

Sok fontos adatot és információt tárolunk telefonjainkon. Mivel a mobil eszközök néha meghibásodnak, így rákényszerülhetsz, hogy visszaállítsd vagy visszaállíttasd azt a gyári beállításokra. Érdemes hát időről-időre biztonsági másolatot készítened az összegyűlt fájlokról, fontos adatokról. Hogyan készíts biztonsági másolatot az Androidos okostelefonod adatairól? Kövesd a lenti tanácsainkat!

Biztonsági mentés a Google fiókodba

Hogyan készíthetek biztonsági másolatot a telefonomon tárolt adatokról? – Androidos eszköz esetén

A Google fiók szinte adja magát, hogy oda készíts biztonsági másolatot Androidos telefonod adatairól. Engedélyezés esetén ráadásul a fájlok szinkronizálása automatikusan is megtörténik, nem kell újra meg újra végigvinni a mentési folyamatot.

Az automatikus adatszinkronizáláshoz, biztonsági másolat készítéséhez valamint az Androidos eszköz egyidejű konfigurálásához nyisd meg a "Felhasználók és fiókok" menüt és válaszd ki a Google fiókot.

Ezt követően megnyílik a szinkronizálható adatok, dolgok listája – töltsd fel a felhőbe, és hozz létre belőlük másolatot. Nem kell engedélyezned az összes adat másolását, válaszd ki a listából azokat a tételeket, amelyeket el szeretnél tárolni a felhőbe, vagy amelyeket szinkronizálni szeretnél (példádul a névjegyeket, a naptárod adatait, a Gmail üzeneteit, vagy egyéb táblázatokat, dokumentumokat).

Biztonsági mentés visszaállítása

Ha a Google felhőbe korábban lementett telefonhívásokat, a tárolt alkalmazás beállításokat és az SMS-ek másolatát vissza szeretnéd menteni a telefonodra, akkor azt a Beállítások menüben, a "Rendszer" lapon, a "Biztonsági másolat és visszaállítás" lehetőséget választva teheted meg, ha aktiválod az "Automatikus visszaállítás" vagy a "Másolat létrehozása" a telefonra lehetőséget.

A Google fiókodnak köszönhetően az Androidos okostelefonodra való biztonsági mentés készítés egy rendkívül egyszerű folyamat. A fájlok és a fiók szinkronizálásának lehetősége révén pedig biztos lehetsz abban, hogy még ha meg is hibásodna az okostelefonod, a rajta tárolt adataidat, fontos névjegyeidet és fájljaidat nem veszíted el.

Telefon tokok Nézd meg őket

Ádám Takács
Ádám Takács

Az új technológiák szerelmese, akit több éve lenyűgöz az okostelefonok világa. Emellett, lelkes tesztelője a tech kiegészítőknek GSM tartozékoknak, amelyekről szerkesztőként értékeléseket készít. A szabadidejében szeret utazni és videójátékozni. Az Etuo blog olyan témakörökben nyújt gyors segítséget, amik a hétköznapi mobilhasználat során problémát jelenthetnek.

Please select one of each of the ratings above.