36-1-800-1910 Hé-Pé 8:00-16:00
 
 
KEDVENCEK
 
kosár
+
+
+
Oktatóanyagok

Hogyan kell megtisztítani a telefon hangszóróját?

A mobil eszközök portjaiban sok szennyeződés halmozódhat fel – nem csak por, hanem olyan szöszök is, melyek leggyakrabban a zsebünkből származnak. A tokokon a legtöbb esetben nyílások vannak kivágva a portok zavartalan használata érdekében, így azonban sajnos nem védi meg a tok a nyílásokat a piszoktól. Mai cikkünkben adunk néhány tanácsot a szennyeződések eltávolítására a portokból és a hangszóróból.

Sűrített levegő

Sűrített levegő

A telefonok elektromágneses mezőt állítanak elő, ami különösen vonzza a port. Ahhoz, hogy meg tudjunk szabadulni a csatlakozónyílásokba és a hangszóróba rakódott portól, elég egy sűrített levegő spray. A spray fúvókáját vízszintesen a nyílások felé irányítva kifújhatjuk a portokból a port. A sűrített levegő spray olcsó, és számos szaküzletben és az interneten is elérhető.

Fogkefe

Fogkefe

A hangszóró és a portok tisztítására puha sörtéjű fogkefét is használhatunk. Kíméletes mozdulatokkal könnyen el tudjuk távolítani a port és a lerakódott szennyeződéseket a nyílásokból.

Maszkolószalag

Maszkolószalag

A maszkolószalag egy kis darabját tekercsbe csavarjuk, úgy, hogy a ragasztós oldal legyen kívül. Az így kapott apró tekercset a portokba dugjuk, a ragasztó pedig összeszedi a por nagy részét.

Speaker Clean alkalmazás

A mechanikus tisztítási mód mellett a Speaker Clean alkalmazást is segítségül hívhatjuk a hangszóró megtisztításához. Az applikáció rövid, magas frekvenciájú hangokat küld a hangszóró felé, melyek a porszemcsék elmozdulását, kipotyogását eredményezik. A magas hangok néhány másodpercig szólnak. A művelet elvégzése után tesztelhetjük, javult-e a lejátszott zene hangminősége.

Fából készült telefontok

fa tokok

A telefontokok többsége illeszkedik a telefon hangszórójához, így nem befolyásolja a hangminőséget. Azok azonban, akik gyakran hordják a telefont a zsebükben, vagy poros helyen dolgoznak, választhatnak olyan, fából készült tokot, mely lefedi a hangszórót is.

Annak ellenére, hogy a tok lefedi a hangszórót, megvédve ezzel a szennyeződésektől, nem befolyásolja a lejátszott zene minőségét és telefonálás közben sem zavaró. A Wood Case sorozat rendkívül elegáns tokokat foglal magába, melyek kiváló minőségű fából készültek. A Wood Case tokok sima és véséssel díszített változatban is elérhetők.

Telefon tokok Nézd meg őket

Ocena: 4.3 / 5.0 (5)
Twoja ocena