Hogyan kapcsoljuk be a lépésszámlálót telefonokon?

A mai okostelefonok számtalan előnyös funkcióval rendelkeznek, amelyek segítségével megkönnyíthetik a mindennapi életünket. Ezek közé tartoznak az egészségügyi és sporttevékenységekkel kapcsolatos alkalmazások is. A mai cikkben a lépésmérő funkciók használatát mutatjuk be, illetve, hogy miképp lehet bekapcsolni és beállítani a számunkra optimális működésre.

Miért érdemes használni a lépésszámlálót?

Hogyan kapcsoljuk be a lépésszámlálót telefonokon?

A mindennapos mozgás és sporttevékenységek számos pozitív élettani hatással járnak, többek között, segítenek megőrizni a testi és lelki egészséget. A rendszeres mozgás emellett segít megelőzni a különféle betegségek kialakulását is. Mivel a mozgások és edzéseink folyamatos nyomon követése nagy kihívás lehet, érdemes az erre alkalmas funkciókat a telefon segítségével kihasználni. A különféle sport alkalmazások hatékonyan támogatni tudnak a napi célok elérésében, így például megadható hogy napi szinten mennyi lépést szeretnénk megcélozni. A napi kitűzések alakulását pedig automatikusan figyelni tudja a készülék.

A lépésszámlálók továbbá számos kiegészítőn is elérhetőek, ilyenek az okosórák, fitness karkötők és viselhető aktivitásmérők. Ezek segítségével futás vagy komolyabb edzés közben is kényelmesen tudjuk számolni a napi mozgásokat - az ilyen eszközöket a telefonnal szinkronizálva könnyedén nyomon követhetünk.

Lépésszámláló bekapcsolása Xiaomi eszközökön

Xiaomi típusú okostelefonon a gyárilag telepített Xiaomi Mi Health alkalmazáson belül tudjuk megadni a beállításokat. A különböző mozgási formák között a lépések számítása is megtalálható. Ehhez adjuk meg az elérni kívánt napi célokat és engedélyezzük hogy az alkalmazás hozzáférjen a kért funkciók használatához.

Hogyan kapcsoljuk be a lépésmérőt Samsung készüléken?

Hasonlóképpen, Samsung telefonon is megtalálható a gyári alkalmazások között a Samsung saját egészségügyi alkalmazása a Samsung Health. A lépések számítása mellett itt is különféle edzéseket tudunk rögzíteni, beállíthatjuk az alvás figyelőt és megadhatjuk az étrenddel kapcsolatos adatokat.

A lépésmérő funkció bekapcsolásához nyissuk meg az alkalmazást, navigáljunk a napi lépés részhez, majd válasszuk ki a lépésszámlálás elindítása opciót. Innentől kezdve a telefon érzékelni fogja, hogy mennyi lépést teszünk az adott napon, így nem kell külön odafigyelnünk erre.

Lépésszámláló használata Huawei telefonokon

Mint a fentebb említett gyártók esetében, a Huawei készülékek is rendelkeznek gyárilag telepített alkalmazással ami a napi aktivitás nyomon követését támogatja. Nyissuk meg a Huwaei Health alkalmazást, ahol az alvás követés, edzések rögzítése mellett szintén elérhető a napi lépésszámláló. A különböző Huawei kiegészítők (Huawei band) segítségével pedig a telefon távollétében is mérhető a lépésszám, ha viseljük a gyártó fitness óráit, karkötőit.

Mit csináljunk, ha a készüléken nincs gyárilag telepített fitness alkalmazás?

A régebbi gyártású telefonokon jellemzően nem elérhető gyári alkalmazás a lépéseink mérése, viszont ugyanúgy vannak alkalmazások, amik tudnak segíteni ebben. Nyissuk meg a Google Play áruházat és keressünk rá a számunkra szimpatikus alkalmazásra. A legnépszerűbb lépésmérők közé tartozik a StepsApp, Pacer vagy Google Fit, de emellett még számos egyéb opció beszerezhető ingyenesen.

Telefon tokok Nézd meg őket
Ádám Takács
Ádám Takács

Az új technológiák szerelmese, akit több éve lenyűgöz az okostelefonok világa. Emellett, lelkes tesztelője a tech kiegészítőknek GSM tartozékoknak, amelyekről szerkesztőként értékeléseket készít. A szabadidejében szeret utazni és videójátékozni. Az Etuo blog olyan témakörökben nyújt gyors segítséget, amik a hétköznapi mobilhasználat során problémát jelenthetnek.

Rating: 4.60 / 5.0 (12)
Az Ön értékelése
Please select one of each of the ratings above.