Hogyan kapcsolhatod ki a telefon kamerájának hangját? (Android és iOS)

A telefon fényképezőgépének zárhangja hangos és ez abban az esetben, ha diszkréten szeretnénk fotót készíteni zavaró, mi több, idegesítő lehet. Ezért a mai útmutatóban megmutatjuk lépésről-lépésre azt, hogy hogyan tudod kikapcsolni a készüléked kamerájának hangját Android és iOS okostelefonok esetében.

Samsung telefon kamera hangjának kikapcsolása

1. Hogyan kapcsolhatod ki a telefon kamerájának hangját? (Android és iOS)

Régebbi Samsung telefonoknál a kamera hangja letiltható az alkalmazás beállításainál. Ehhez nyisd meg a fényképezőgépet, majd kattints a fogaskerékre, és válaszd a „Zárhang”-nál a „ki” opciót.

A gyártó újabb okostelefonjain azonban, mint például a Galaxy S8, a Galaxy S9 és a Galaxy S10 a dolog már egy kissé másképp néz ki, a fényképezőgép hangjának kikapcsolásához ugyanis le kell némítanunk a telefon összes hangját, a néma vagy a rezgő mód aktiválásával.

A kamera exponáló hangjának kikapcsolása Huawei telefonon

A Huawei készülékek esetében a kamera automatikus hangjának lenémítására az alkalmazások beállítási lehetőségei menüben van mód. Az exponáló hang kikapcsolásához nyisd meg tehát a Kamera alkalmazást, majd a fogaskeréken belül a jobbra-balra csúsztatás segítségével * állítsd élesbe a Némítás funkciót.

* az okostelefon modelljétől függően

Hogyan lehet kikapcsolni a kamera hangját az LG telefonon

2. Hogyan kapcsolhatod ki a telefon kamerájának hangját? (Android és iOS)

Az exponáló hang kikapcsolása az LG készülékeden csak akkor lehetséges, ha a telefon összes hangját elnémítod. Tehát ez azt jelenti, hogy néma vagy rezgő módot kell választanod a készüléked hangbeállításánál.

A kamera hangjának kikapcsolása a Motorola telefonon

3. Hogyan kapcsolhatod ki a telefon kamerájának hangját? (Android és iOS)

A Motorola telefon zárhangját csak akkor lehet elnémítani, ha kikapcsolásra kerül a telefon összes hangja (vagyis át kell állítani a készüléket néma üzemmódra, vagy rezgőre).

Hogyan lehet kikapcsolni a kamera hangját egy Xiaomi telefonkészüléken

A kamera elnémításának lehetősége függ a Xiaomi okostelefon modelljétől illetőleg a rendszer verziójától. Néhány eszköznél ez az opció megtalálható az Alkalmazás-beállítások menüben és a legrövidebben a Kamera>> fogaskerék ikon>> kamera némítása úton állítható be.

Más esetekben azonban ugyanez a funkció a telefon beállításaiban található meg, ami így érhető el: Beállítások>> Alkalmazásopciók>> Kamera>> Kamera hangjai>> Letiltás.

Kamera hangjának kikapcsolása az iPhone készülékeken

4. Hogyan kapcsolhatod ki a telefon kamerájának hangját? (Android és iOS)

Az exponáló hang kikapcsolása Apple telefonodon csak fényképezés előtt van mód. Amennyiben el szeretnéd azt némítani, nyomd be a készüléked Csengés / Némítás gombját (a bal felső sarokban).

Ha narancssárga színű a kapcsoló, az azt jelenti, hogy az iPhone rezgő módban van, és a kamera nem ad ki hangot fényképezéskor.

Bízunk benne, hogy a kis útmutatóinknak köszönhetően sikerült kikapcsolnod a zárhangot a telefonodon, és így semmi sem zavart meg a tökéletes képek készítésében.

Telefon tokok Nézd meg őket

Ádám Takács
Ádám Takács

Az új technológiák szerelmese, akit több éve lenyűgöz az okostelefonok világa. Emellett, lelkes tesztelője a tech kiegészítőknek GSM tartozékoknak, amelyekről szerkesztőként értékeléseket készít. A szabadidejében szeret utazni és videójátékozni. Az Etuo blog olyan témakörökben nyújt gyors segítséget, amik a hétköznapi mobilhasználat során problémát jelenthetnek.

Rating: 4.60 / 5.0 (12)
Az Ön értékelése
Please select one of each of the ratings above.