Hogyan javíthatsz a telefonod hatótávolságán?

Szinte minden telefonhasználó találkozik egyszer-egyszer a gyenge lefedettség problémájával. A mai útmutatónkban arra kínálunk megoldást, hogy hogyan javíthatod gyenge lefedettség esetén az okostelefonod celluláris (vételi) jeleit.

Egyik mód lehet a vétel javítására a mobilhálózatok kézi kiválasztása

1. Hogyan javíthatsz a telefonod hatótávolságán?

A vételi tartomány ugyanis növelhető a hálózati típus megváltoztatásával. Ehhez lépj be a készüléked Beállítások menüjébe, majd nyisd meg a "Mobilhálózatok" fület. Itt keresd ki az "Előnyben részesített hálózat típusa" lehetőséget*.

Az automatikus LTE üzemmódról 3G vagy 2G-re történő váltásnak enyhén javítania kell a jelet. Tudnod kell azonban annak azt, hogy a hálózati típus megváltoztatása lassíthatja az internet sebességét, illetőleg akár akadályozhatja is az internethez való kapcsolódást.

*A funkciók és a menük megnevezése az okostelefon típusától függően kissé eltérhet.

A szolgáltató kézi kiválasztása a hatótávolság és a jelerősség növelése érdekében

2. Hogyan javíthatsz a telefonod hatótávolságán?

A hálózatszolgáltatók egyre inkább együttműködnek egymással, és kölcsönös barangolási megállapodásokat írnak alá, amelyek lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy több hálózatot is használjanak. A telefonos SIM-kártyákat azonban gyakran egy adott, otthoni szolgáltató adójához állítják be, még akkor is, ha a közelben elérhetőek esetleg jobb vételi paraméterekkel rendelkező, konkurens hálózatok, szolgáltatók adói is.

Tehát néha érdemes manuálisan megváltoztatni a szolgáltatót az erősebb vételi jelekért. Ezeket a változtatásokat az "Üzemeltető" fülön, a Beállítások menüpontban tudod elvégezni. Az automatikus szolgáltató választási funkció kikapcsolása után megjelenik az elérhető hálózatok listája. Innen pedig érdemes a legnagyobb jelerősséget mutató hálózatot kiválasztani.

Jelerősítők használata (a telepítést csak az üzemeltető engedélyezheti)

3. Hogyan javíthatsz a telefonod hatótávolságán?

Az interneten rengeteg aukciót találhatsz ahol különböző jelerősítőket kínálnak, valamint kis keresgéléssel olvashatsz olyan bemutató cikkeket is, amelyek ismertetik, hogy hogyan használhatod és állíthatod be ezeket az eszközöket otthon.

A GSM jel erősítők törvényesek. Tudnod kell azonban, hogy ezeket csak a megfelelő engedéllyel rendelkező vállalatok - például hálózatüzemeltetők - szerelhetik fel.

Telefon tokok Nézd meg őket

Ádám Takács
Ádám Takács

Az új technológiák szerelmese, akit több éve lenyűgöz az okostelefonok világa. Emellett, lelkes tesztelője a tech kiegészítőknek GSM tartozékoknak, amelyekről szerkesztőként értékeléseket készít. A szabadidejében szeret utazni és videójátékozni. Az Etuo blog olyan témakörökben nyújt gyors segítséget, amik a hétköznapi mobilhasználat során problémát jelenthetnek.

Please select one of each of the ratings above.