Amit ritkán mondanak el: a védőfólia pár egyszerű mozdulattal felhelyezhető bármely mobilra

Azóta van szükség védőfóliára, amióta megjelentek az okostelefonok. Hiába mondják, hogy mennyire törhetetlen, karcolhatatlan vagy ellenálló egy kijelző, még a felsőkategóriás mobilok esetében is elhagyhatatlan alapkiegészítő a védőfólia. Feltéve, ha még fél év múlva is karcmentesen szeretnéd használni a telefonod, és nem akarsz sok tízezres javítási számlát generálni magadnak azzal, hogy véletlenül leejted. A védőfólia felhelyezése ráadásul egyszerű és gyors művelet. Azért idegenkednek tőle, mert nem ismerik azt az öt lépést, amivel légbuborék-mentesen felhelyezhető a védőfólia.

1. lépés: tisztítsuk meg a kijelzőt

1. lépés: tisztítsuk meg a kijelzőt

Mindenképpen tiszta kézzel álljunk neki a védőfólia felhelyezésének! A kijelzőről is távolítsunk el minden szennyeződést és nedvességet, a védőfólia csomagjában található, vagy szemüveghez gyártott törlőkendővel.

2. lépés: távolítsuk el az alsó takarólapot

2. lépés: távolítsuk el az alsó takarólapot

Ellenőrizzük, hogy a védőfólia tökéletesen fog-e illeszkedni a kijelzőre, figyeljük meg, mikor kerül középre.

A védőfólia mindkét oldalát takarólap óvja. Elsőként azt távolítsuk el, amelyiken ott a jelzés, hogy az alsó, ragasztós felületet védi.

3. lépés: igazítsuk a helyére a védőfóliát

3. lépés: igazítsuk a helyére a védőfóliát

Ahogy ez megvan, távolítsuk el a fólia ragasztós, alsó felületéről a takarólapot, majd középen helyezzük a kijelzőre, és a száraz törlőkendővel felfelé és lefelé is folyamatos, finom, apró mozdulatokkal simítgassuk rá.

4. lépés: simítsuk rá a fóliát

4. lépés: simítsuk rá a fóliát

Ügyelj arra, hogy ne maradjanak légbuborékok, ha kell, húzd vissza a védőfóliát és kezdd légmentes résztől újra!

5. lépés: távolítsuk el a felső takarólapot

5. lépés: távolítsuk el a felső takarólapot

A száraz törlőkendővel még egyszer simítsuk végig a fóliát, hogy garantáltan ne maradjon egy légbuborék se alatta és mindenütt megfelelően illeszkedjen. Két-három perc kellett csak hozzá és máris védve van a mobilod kijelzője!

Kijelzővédő fólia Nézd meg őket

Ádám Takács
Ádám Takács

Az új technológiák szerelmese, akit több éve lenyűgöz az okostelefonok világa. Emellett, lelkes tesztelője a tech kiegészítőknek GSM tartozékoknak, amelyekről szerkesztőként értékeléseket készít. A szabadidejében szeret utazni és videójátékozni. Az Etuo blog olyan témakörökben nyújt gyors segítséget, amik a hétköznapi mobilhasználat során problémát jelenthetnek.

Please select one of each of the ratings above.