A telefont használnád billentyűzetként, de nem tudod, hogyan lehet azt konfigurálni?

Az okostelefon a hagyományos alapfunkciókon túl többféle feladatot is képes ellátni, többek között megkönnyítheti számodra egyéb eszközeid (PC, Laptop, Ipad) használatát. Kedved szerint használhatod készülékedet például USB billentyűzetként. Amennyiben számítógéped billentyűzete megsérült, vagy csak a monitortól távolabbról, például egy fotelből szeretnél írni, akár az okostelefonodat is használhatod átmenetileg billentyűzetként. Hogyan tudod ehhez konfigurálni a telefonodat?

Töltsd le a megfelelő alkalmazást

1. A telefont használnád billentyűzetként, de nem tudod, hogyan lehet azt konfigurálni?

Annak érdekében, hogy számítógéped operációs rendszere vezeték nélküli billentyűzetként ismerje fel a telefonodat, telepítened kell a megfelelő alkalmazást. Egyes alkalmazások fizetősek, de vannak ingyenes alternatívák is.

Az alkalmazás letöltése mellett az okostelefonodat is csatlakoztatnod kell a számítógéphez. Összekapcsolhatod eszkzeidet akár Wi-Fi vagy a Bluetooth segítségével is, vagy igény szerint USB-kábelen keresztül.

Konfiguráld a BIOS-t a számítógépeden

Az az alkalmazás, amely USB kábeles összeköttetéssel lehetővé teszi a telefonod billentyűzetként való használatát, telepíti a billentyűzet funkciót a készülékedre.

Ez azonban csak akkor fog működni, ha először megfelelően konfigurálod a számítógép BIOS-át, miáltal az okostelefon formájában megjelenő USB-kapcsolatos billentyűzet minden operációs rendszeren működni fog. Más szavakkal: a számítógép ezek után billentyűzetként ismeri fel majd az okostelefonodat.

Az okostelefon rootolása

2. A telefont használnád billentyűzetként, de nem tudod, hogyan lehet azt konfigurálni?

Egy másik lehetőség az okostelefon rootolása, amely korlátlan programozási lehetőségeket nyit meg egy Android operációs rendszeren alapuló eszköz számára. Ennek köszönhetően az okostelefon képes lesz USB kábeles billentyűzetként működni.

Érdemes azonban tisztában lenni azzal, hogy ez a feladat némi programozási ismeretet igényel, vagyis egy teljesen amatőr személy nem biztos, hogy képes megbirkózni a feladattal.

Szerencsére az interneten rengeteg olyan videós útmutató valamint leírás található, amelyek elmagyarázzák a TWRP helyreállításának lépéseit segítve ezzel a Custom Kernel okostelefonra történő telepítését.

Tesztelés

Ha követted utasításainkat, most itt az ideje letesztelni, hogy működik-e a telefonod, mint klaviatúra. Indítsd tehát el a billentyűzet alkalmazást az okostelefonodon, majd USB kábelen keresztül csatlakoztasd a készülékedet a számítógéphez.

Amennyiben minden lépést sikeresen hajtottál végre, már írhatsz is a számítógépedre anélkül, hogy egy centit is elmozdulnál a kényelmes kanapédról!

Telefon tokok Nézd meg őket

Ádám Takács
Ádám Takács

Az új technológiák szerelmese, akit több éve lenyűgöz az okostelefonok világa. Emellett, lelkes tesztelője a tech kiegészítőknek GSM tartozékoknak, amelyekről szerkesztőként értékeléseket készít. A szabadidejében szeret utazni és videójátékozni. Az Etuo blog olyan témakörökben nyújt gyors segítséget, amik a hétköznapi mobilhasználat során problémát jelenthetnek.

Please select one of each of the ratings above.