36-1-800-1910 Hé-Pé 8:00-16:00
 
 
KEDVENCEK
 
kosár
+
+
+
Oktatóanyagok

A telefon nem küld értesítést SMS üzenetektől – mi lehet a megoldás?

Bizonyos esetekben előfordulhat, hogy a mobilkészüléken csak később vesszük észre, hogy SMS üzenetünk érkezett mert nem kaptunk erről értesítést. A jó hírünk, hogy ilyenkor valószínűleg a beállításokon kell változtatni és a legtöbb esetben könnyedén orvosolható a probléma.

Ellenőrizzük, hogy a telefon nincs lenémítva

A telefon lenémítása – gyártótól, típustól és beállításoktól függően – praktikus funkció, ha éppen nem szeretnénk, hogy a készülék hangjelzéssel vagy rezgéssel bezavarjon az aktuális teendőbe. Kapcsoljuk ki a lenémítást és győződjünk meg róla, hogy ekkor érkezik értesítés az új üzenetekről. Az is előfordulhat, hogy a Ne zavarjanak vagy Repülőgép üzemmód be van kapcsolva és ezért nem kapunk jelzést SMS üzentekről.

1. A telefon nem küld értesítést SMS üzenetektől – mi lehet a megoldás?

Ellenőrizzük az értesítési beállításokat

Amennyiben a telefon lenémítás nélkül sem küld értesítést, akkor győződjünk meg róla, hogy az értesítési beállítások megfelelőképpen vannak alkalmazva. Menjünk a Beállítások menübe és az Alkalmazás beállítások között válasszuk ki az Üzenetek alkalmazást. A következő képernyőn győződjünk be, hogy engedélyezve legyenek az értesítések az alkalmazásnak – itt többféleképpen tudjuk személyre szabni a preferenciákat: különböző értesítési típusok, hangjelzések stb.

Állítsuk be az értesítési hangot

Az alkalmazás beállításoktól függetlenül lehet, hogy csak az okozza a fenti problémát, hogy nincs beállítva a rendszerben hangjelzés az üzenetekre. A Beállítások menüben menjünk a Hangok és rezgési beállítások (a telefonok típusai és operációs rendszerei eltérő elnevezést használhatnak) közé és válasszuk ki, hogy milyen beállításokkal szeretnénk használni a hangjelzéseket.

Egyéb teendők, ha nem kapunk értesítést SMS üzenetekről

Android rendszerű mobiltelefonok esetében előfordulhat, hogy a beállított Téma változtatja meg az értesítéseket. Ez elsősorban olyan témák használatánál értendő, ahol a téma nem a hivatalos gyártói felületről lett beszerezve. Próbálkozzunk meg egy alapértelmezett, hivatalos téma beállításával és ellenőrizzük, hogy továbbra is fennáll a hiba.

Az SMS jelzések nem megfelelő működése fennállhat továbbá bizonyos alkalmazások miatt is, így javasoljuk bezárni az összes alkalmazást és újra próbálkozni. A készülék újraindítása után szintén érdemes egy próbát tenni. Ha a fenti lépések után is fennáll a helyzet, akkor mindenképpen forduljunk a márkaszervízhez vagy a megfelelő szakemberhez.

Telefon tokok Nézd meg őketOcena: 4.7 / 5.0 (13)
Twoja ocena