Úgy tűnik a helyi tárolás ki van kapcsolva a böngészőjében.
A legjobb élményhez az oldalunkon, győződjön meg róla, hogy a helyi tárolás be van kapcsolva a böngészőjében.

  Kedvencek ()

A telefon működik, de a kijelző nem – mi a teendő?

Be van kapcsolva a mobiltelefon de a képernyő fekete és nem reagál az ujjmozdulatokra vagy gombokra? Leggyakrabban ez a készülék meghibásodására utalhat, vagy esetleg a mobil rendszerének lefagyására. Mielőtt egyből szakemberhez fordulnánk a problémával, érdemes megpróbálkoznunk pár módszerrel, amiket ebben a cikkben szedtünk össze.

Távolítsuk el a telefon védőtokot

1. A telefon működik, de a kijelző nem – mi a teendő?

Bizonyos esetekben, ha a védőtok nem kimondottan, helyesen illeszkedik az adott modellhez, akkor a tok bizonyos részei eltakarhatják a készülék optikai érzékelőit. Ennek köszönhetően, a mobil úgy érzékeli, hogy a kijelzőnek kikapcsolt állapotában kell maradnia. Távolítsuk el a mobiltokot és ellenőrizzük, hogy anélkül működik-e a képernyő. Amennyiben ez megoldotta a problémát, akkor érdemes új, a készülék típusához illő védőtokot vásárolni.

Tegyük fel töltőre a készüléket

2. A telefon működik, de a kijelző nem – mi a teendő?

A sötét kijelző legtöbbször azt jelezheti, hogy a telefon nincs megfelelőképpen feltöltve és az akkumulátor már annyira le van merülve, hogy a készülék nem reagál a gombokra és mozdulatokra, illetve nem tudja a képernyőn jelezni, hogy lemerült az akkumulátor. Csatlakoztassuk a töltőkábelt a telefonhoz és várunk pár percet, majd győződjünk meg róla, hogy ezek után reagál-e a készülék vagy elkezdi kijelezni az alacsony akkumulátor szintet.

Kerüljük a közvetlen napsütést

Legfőképpen nyáron, a mobilkészülékek könnyedén felmelegedhetnek, ha közvetlen és erős napsütésnek vannak kitéve. Ez hosszú távon károsíthatja a készüléket, illetve annak funkcióit, többek között a kijelző működését is. Ügyelni kell arra, hogy a készülék ne legyen tartósabb ideig kint hagyva a napon és vigyük be hűvösebb helyre. Pár perc után ellenőrizzük, hogy megoldódott-e a probléma.

Távolítsuk el a telefon akkumulátorát

Tekintve, hogy a kijelző működésével kapcsolatos problémák a telefon operációs rendszerének hibás működéséből is adódhatnak, érdemes kipróbálni az akkumulátor eltávolítását, ha van erre lehetőségünk (sok gyártó és készülék esetében ez nem opció). Várjunk egy rövidebb ideig, majd helyezzük be ismét az akkumulátort és kapcsoljuk be a készüléket.

Indítsuk újra a telefont

Amennyiben az okostelefon akkumulátorát nem tudjuk eltávolítani a készülékből, próbálkozzunk meg a telefon újraindításával. A legtöbb készülék esetén ezt a bekapcsológomb lenyomva tartásával tudjuk elérni, ha nem működik a kijelző. Ha erre nem reagált a készülék, akkor egyes telefon modelleknél a Bekapcsológomb és Hangerő felfele gombok együttes lenyomásával végezhető el a művelet. Kikapcsolás után várjunk pár másodpercet és kapcsoljuk be a telefont.

Mik lehetnek a további lehetőségek?

Az okostelefonok kijelzőjének meghibásodása mögött számos okozó tényező állhat. Ezek közül magától értetődik, hogy elsősorban a kijelző állapotát nézzük meg, hiszen ennek megsérülése okozhatja a gondot. Egy véletlen leejtésből bármikor adódhatnak működési problémák vagy sérülhet meg a kijelző, így javasoljuk minden esetben kijelző védő fólia és védőtok használatát a készüléken.

Ha meggyőződtünk, hogy a készülék sértetlen, látszólag működőképes állapotban van, akkor a telefon operációs rendszerének lefagyása/meghibásodása állhatnak a háttérben. Az is előfordulhat, hogy Android rendszerű készülékek esetén egy kártékony program, vírus okozza a meghibásodást. Ezen lehetőségek általában a készülék számítógépre való csatlakoztatásával oldhatóak meg. Az interneten számos kiváló alkalmazás letöltésével tudunk különböző műveleteket elvégezni a mobilkészüléken, ebben a cikkben a Dr.Fone alkalmazást javasoljuk. Számítógépen töltsük le az alkalmazás a böngésző segítségével és telepítsük fel. A Dr.Fone rengeteg hasznos funkcióval rendelkezik és az adatmentésektől kezdve a rendszer megjavítás- és a kijelző feloldásáig.

Természetesen, ha a fenti lépések egyikével sem oldottuk meg a gondot és továbbra sem működik a képernyő, akkor forduljunk a hivatalos márkaszervízhez vagy a megfelelő szakemberhez.

Telefon tokok Nézd meg őketRating: 4.60 / 5.0 (12)
Az Ön értékelése
Please select one of each of the ratings above.