A telefon hotspotja nem működik a számítógépen – mit tegyek?

A telefon hotspotja lehetővé teszi, hogy megosszuk az okostelefonok mobiladatait más eszközökkel, például számítógépekkel vagy laptopokkal. Ezek az eszközök WIFI-n keresztül csatlakoznak az internethez – csak válassza ki a telefon által megosztott hálózatot, és adja meg az opcionális biztonsági jelszót. De mi a teendő olyan helyzetben, amikor a telefon hotspotja nem működik a számítógépen? Vegyük sorra a leggyakoribb okokat!

Helytelen hozzáférési jelszó

A telefonról a számítógépre megosztott személyes hotspotnak tartalmaznia kell egy jelszót. Ezzel megakadályozzuk, hogy mobiladatainkat illetéktelen személyek használják. A jelszót bármilyen karakterláncra módosíthatja a telefon hotspot beállításaiban.

A fentihez hasonlóan, az eszköz nevét is szerkesztheti, amely a számítógép számára a WIFI hozzáférési pontok listájában jelenik meg. Amikor beírja jelszavát a számítógépen, győződjön meg arról, hogy helyesen használja a kis- és nagybetűket!

Probléma a hálózati adapterrel

A hálózati adapter egy automatizált, beépített Windows-segédprogram, amely megkeresi az internetet és csatlakozik hozzá a számítógépen keresztül. Ha a telefon és a számítógép közötti hotspot nem működik, először ellenőrizze a hálózati adapter illesztőprogramjait. Érdemes ezeket naprakészen tartani.

A hálózati kártya illesztőprogramjainak ellenőrzéséhez lépjen a Start menü keresőjébe, és írja be a "Hálózati kártya problémák keresése és javítása" kifejezést. Amint megjelent a "Hibaelhárítás és a számítógépes problémák megelőzése" ablak, kattintson a Folytatás gombra, és futtasson le egy vizsgálatot, amely észleli a hibákat.

Illesztőprogramok frissítése

1. A telefon hotspotja nem működik a számítógépen – mit tegyek?

Az új illesztőprogramokat mindig a hálózati adapter gyártójának hivatalos webhelyéről töltse le, és kövesse a telepítési útmutatót! Ezt az eszközkezelőn keresztül is megteheti, a Hálózati kártyák lapon. Kattintson jobb gombbal az illesztőprogram nevére, és válassza a Frissítés lehetőséget. Ha végzett, indítsa újra a számítógépet. Abban az esetben, ha számítógépe egyáltalán nem tud csatlakozni az internethez, töltse le az illesztőprogramot egy másik számítógépről, és másolja át egy kompatibilis adathordozóra.

A régi hálózati adapter illesztőprogramjának visszaállítása

Néha a számítógép hotspot működésével kapcsolatos probléma a hálózati kártya hibás frissítéséből adódhat. Hiba történik, ha a gyártó hibás frissítést ad ki, de olyan helyzetben is, amikor a frissítés letöltése megszakad, például rossz internetkapcsolat miatt. Ebben az esetben érdemes megpróbálni visszaállítani a régi hálózati adapter illesztőprogramját. Ezt az eszközkezelőben teheti meg, kiválasztva a hálózati adaptereket a listából. Kattintson jobb gombbal a hálózati adaptere nevére, és keresse meg a "Tulajdonságok" lehetőséget.

A hálózati kártya tulajdonságainak megnyitása után keresse meg az "Illesztőprogram" fület, és válassza az "Illesztőprogram visszaállítása" lehetőséget. Ezek után fontos a számítógép újraindítása is. Ha a gomb inaktív, az azt jelenti, hogy nincs olyan illesztőprogram, amelyre vissza lehetne állítani a hálózati adapter beállításait. Ebben az esetben egy régebbi illesztőprogramot kereshet a gyártó honlapján. Az előző illesztőprogram visszaállítása után érdemes kikapcsolni a hálózati adapter automatikus frissítését is.

Hozzon létre új kapcsolatot!

Ha továbbra is problémái vannak a telefonról megosztott hotspot számítógépes használatával, annak oka akár egy hitelesítési hiba is lehet. Ebben az esetben próbálja meg törölni az aktuális kapcsolatot, majd hozzon létre egy újat. Például megváltoztathatja a hotspot biztonsági kulcsát okostelefonján, és kiválaszthatja az új hálózathoz való csatlakozás lehetőségét a számítógépen.

Kapcsolja ki a tűzfalat és a víruskereső szoftvert

Egy túlságosan korlátozó víruskereső program néha megakadályozza, hogy a számítógép csatlakozzon a hotspothoz. Ezért ha nem tud csatlakozni mobilos hotspoton keresztül, érdemes ideiglenesen kikapcsolni a vírusirtókat és a tűzfalakat. Természetesen ez csak egy megbízható hospotra vonatkozik, amelyet a saját okostelefonjáról oszt meg. A csatlakozás befejezése után ne felejtse el újra bekapcsolni a szoftvert!

A Bluetooth ki van kapcsolva

Egyes számítógépeken és laptopokon a WIFI megfelelő működése zavarhatja a Bluetooth-kapcsolatot. A probléma megoldásához megpróbálhatja kikapcsolni a Bluetooth-t. Ehhez lépjen a Bluetooth beállításokhoz a tálcán lévő kereső segítségével, ahol könnyedén kikapcsolhatja a Bluetooth-t.

A WIFI-adapter ellenőrzése

Előfordulhat, hogy a mobilról megosztott hotspothoz való hozzáférés nehézségei a számítógép hibásan működő WIFI-adapterének tudhatók be. Az adapter megfelelő működésének ellenőrzéséhez használja az operációs rendszer parancssorát. A rendszertálcán lévő keresőmezőbe írja be a „CMD” kifejezést, majd futtassa a „Parancssor” alkalmazást. Írja be a "NETSH WLAN show drivers" parancsot, és nyomja meg az Entert. Az eredmények alapján ellenőrizze, hogy az Öné támogatott csatlakozási pont-e. Ha kiderül, hogy nem, az azt jelenti, hogy a WIFI adapter nem ismeri fel a hotspot funkciót. Ebben az esetben új adaptert kell vásárolnia.

Telefon Tokok button

Ádám Takács
Ádám Takács

Az új technológiák szerelmese, akit több éve lenyűgöz az okostelefonok világa. Emellett, lelkes tesztelője a tech kiegészítőknek GSM tartozékoknak, amelyekről szerkesztőként értékeléseket készít. A szabadidejében szeret utazni és videójátékozni. Az Etuo blog olyan témakörökben nyújt gyors segítséget, amik a hétköznapi mobilhasználat során problémát jelenthetnek.

Rating: 4.70 / 5.0 (6)
Az Ön értékelése
Please select one of each of the ratings above.